top of page

Kesällä 2020 heittelimme ideoita ja ajatuksia ilmaan, josta sitten syntyi ajatus siitä, että perustetaan yhdistys. Hetken mietittyämme totesimme, että miksei sitten samaan yhteyteen perusteta lajiliittoa. Aloitetaan harjoittelemaan  amerikan vauhtilajeja ja tuodaan niille lisää näkyvyyttä ja miksei saman tien ruveta järjestämään valtakunnallisesit myös kisoja lajeista. Hyvinkäällä sijaitsevassa Ruuna-Remmissa Karilla on jo pari omaa hevosta sijoitettuna, joten oli melko selvää, että kyseisestä paikasta tulisi meidän yhdistyksen ratsastuksellinen tukikohta. 

 

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää legendaarisen Amerikkalaisen lännen historian tuntemusta sekä perinteisen tapojen ylläpitämistä. Tarkoituksena on edistää mm. lännen vaatetuksen, musiikin, ruokakulttuurin, ratsastuksen ja karjapaimenten työn ja kulttuurin tuntemusta.

 

Järjestämme esitelmätilaisuuksia, kursseja, koulutusta, tapahtumia, näyttelyitä, kilpailuja sekä mahdollisuuksien mukaan tilaisuuksia, jotka edistävät ja tekevät yhdistyksen toimintaa tunnetuksi. 

Meillä on kaksi lajikattoluokkaa, toinen on cowboy mounted shooting riding lajeihin ja toinen on ns. lännen vauhtilajit.

 

Tervetuloa tutustumaan FCA lajeihin!

Terveisin

Kari, Marko ja Teemu

bottom of page